Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak skutecznie zabezpieczyć swoj serwer przed JoinBotami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak skutecznie zabezpieczyć swoj serwer przed JoinBotami? Jak wy macie zabezpieczony serwer przed tymi botami skrypty/pluginy podacie mi jakieś sprawdzone skrypty/pluginy, którę zablokują to ustrojstwo?

Opublikowano

AntiBotUltra <- Ten plugin włącza whitelist jak wchodzą boty :)

=====================================================================================================================================

Opublikowano

Hmm, a może by captche przy rejestracji dać

Authme ma taka opcje nawet, ale... to i tak nie da najwazniejszego, zablokowania wejscia na serwer, to trzeba już w preLoginEvent zablokować wejscie, tak by nawet nie dał rady zacząc się logować na serwer, do tego można wtedy za pomocą packetów wysłać mu osobny MTOD i tam napisać info ze te IP jest zablokowane itp (informacje dla ludzi, co jakims cudem są na blackliscie a nie są botem :P Czyli instrukcja gdzie się zgłosić by uzsykać dostęp do servera)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Mam pewien pomysł, szukam teraz charakterystycznych portów w serwerach proxy

@Edit

Wiem, sprawdzam czy jest otwarty port 80, jeśli tak, to szukam tam charakterystycznych dla proxy elementów, po pierwsze wizycie dodaje do black/white listy

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Mam pewien pomysł, szukam teraz charakterystycznych portów w serwerach proxy

@Edit

Wiem, sprawdzam czy jest otwarty port 80, jeśli tak, to szukam tam charakterystycznych dla proxy elementów, po pierwsze wizycie dodaje do black/white listy

Ale przydała by sie na start jakaś gotowa baza :P początkowa wielka blacklista adresów, i dodatkowy kod na szukanie nowych.

Mniej roboty miał by taki plugin.

Do tego przydało by się coś na TOR :D

Teoretycznie na proxy i TOR są w necice rożne serwisy z blacklistami DNS, tylko teraz znajdz darmowe i możliwe do wygodniego (szybkiego) użycia w pluginie....

No dobra, powodzenia i dobranoc :D

BukkitSmerf

Opublikowano
http://prx.centrump2p.com/

Stąd można prostym programem pobrać wszystkie ip i stworzyć blacklistę, podobnie można postąpić z innymi listami między innymi tora. Dodatkowo nieznane ip plugin będzie skanował i dodawał do bl i wl.

Chyba zrobię ten plugin, i na BukkitDev dam.

Na pewno się przyda :P

Tylko postaraj się to zrobic jakoś fajnie :D razem z możliwością wysłania innego MOTD do takiego IP znajdującego się na czarnej liście. (Wiesz, ta wiadomość na liście serverów)

Można też zmienić wtedy logo servera na jakiś znaczek blokady :D edytowanie packetów jest piękne <3

BukkitSmerf

Opublikowano

Może i piękne, ale mam teraz 8 pluginów zaczętych, na RPG,już dawno miałem je skończyć...

Jeszcze się w kolejny plugin wkopałem....

A tak właściwie , to masz jakiś pomysł na jakim hostingu trzymać najlepiej blacklistę(aby pluginy mogły aktualizować)

1390684250-U762298.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...